In het onderwijs zijn we nog steeds te veel bezig met de aandacht te leggen op wat de leerlingen niet goed doen, in plaats van het ontdekken van waar ze talent voor hebben en juist die gebieden te helpen ontwikkelen. Het beste cadeau dat je jouw kinderen of jouw leerlingen kunt geven, is juist dit laatste.

Tijdens je leven datgene doen wat je echt leuk vindt en waar je passie voor hebt… dat is toch het mooiste dat je een kind kunt meegeven.

Als je uiteindelijk werkt met iets dat je leuk vindt en waar je ook aanleg voor hebt, zul je niet alleen gelukkig zijn, maar het is ook zeer waarschijnlijk dat je succesvol zult zijn met deze activiteiten, omdat je er je hart en ziel in stopt. En dan zullen er zich automatisch veel deuren voor je openen. En dit geldt niet alleen voor kinderen! Ook onze cursussen mindfulness voor volwassenen brengen deelnemers vaak opnieuw in contact met hun verborgen gaves en talenten en zijn in sommige gevallen de reden voor een succesvolle koerswijziging. Waarom niet?

Hieronder deel ik een kort verhaal van Alejandro Jodorowsky over het talent.

Talent

– ​​​​Leraar, ik heb een probleem met mijn zoon
– Ik heb zijn cijferlijst gezien en hij heeft een hele goede waardering voor tekenen en een slecht resultaat voor wiskunde.
– Wat ga je doen? – zei de leraar
– Natuurlijk onmiddellijk privélessen zoeken bij een wiskundeleraar!
– Lijkt mij niet slim, zegt de leraar, zet hem beter op privéles bij een tekenleraar.
– We zijn allemaal ergens goed in, maar we zijn niet allemaal goed in hetzelfde.

 

Soortgelijke artikelen:
Meer korte symbolische verhalen
Meer artikelen reflectie