Opeens dient zich een grote tegenslag aan

Tweeënhalf jaar geleden liet een zakelijke partner, waarmee we dachten een speciale band te hebben, ons weten dat hij ons samenwerkingscontract eenzijdig en met onmiddellijke ingang zou opzeggen. Vijf jaar lang hadden we onze dromen samen met deze partner geprojecteerd, praktisch al onze tijd en de meeste van onze middelen hadden we in dit project geïnvesteerd en net toen we de vruchten van ons werk gingen plukken, eindigde deze samenwerking abrupt.

Drie weken later dook covid op en moesten we ook onze eigen face-to-face trainingen, die in verschillende steden in Spanje waren gepland, afzeggen. Van de ene maand op de andere waren we praktisch alles waar onze dromen op gebaseerd waren en ook het grootste deel van ons inkomen kwijtgeraakt… De teleurstelling was groot.

Ik weet zeker dat velen van jullie ook belangrijke tegenslagen en obstakels hebben meegemaakt, want dit is iets dat bij het leven hoort. Vaak zijn tegenslagen een geweldige kans om te leren en te groeien. En zo was het ook voor ons.

 

Aceptatie, leren en groeien

Een paar weken na de tegenspoed, begonnen we met proces van de aceptatie.

De verrassing was dat we beetje bij beetje opluchting begonnen te voelen. Samen met de opluchting, kwam er ook steeds meer ruimte en tijd tevoorschijn. Ruimte om nieuwe kansen te omarmen en tijd om onze dromen te vernieuwen en te innoveren op ons kennis- en vakgebied. We pakten, met veel enthousiasme, enkele mooie projecten die lang waren uitgesteld op, en we begonnen ook aan nieuwe projecten te werken.

We legden veel nadruk op het creatieve proces en gaven onszelf de toestemming om de gevestigde paden te verlaten. Tegelijkertijd hebben we alle dingen in ons leven die ons geen waarde meer gaven losgelaten en hebben we de structuur van ons bedrijf verlicht en onze maandelijkse kosten fors verlaagt. Ook hebben we de prioriteit gegeven aan onze gezondheid en ons eigen welzijn, tijd voor jezelf reserveren. Zo konden we optimaal van het vernieuwingsproces genieten. En als je de waarheid wil weten… de laatste twee jaar waren echt inspirerend en behoren tot de beste van mjjn leven

 

En dan is er ineens de vernieuwing

Ik ben erg blij om nu aan te kunnen kondigen dat eind september 2022 de eerste vrucht van deze periode van vernieuwing, het boek en spel “Het spel van nu“, beschikbaar zal zijn in de boekhandels in Spanje.

Het is een hulpmiddel voor innerlijke ontwikkeling dat voor iedereen toegankelijk is. Het spel bestaat uit 30 yoga-, mindfulness- en emotionele intelligentiekaarten voor kinderen, jongeren en volwassenen om aandacht, zelfbewustzijn, geduld en vriendelijkheid te trainen. We hopen de Nederlandse versie in de nabije toekomst ook beschikbaar te hebben in de Nederlandse boekhandels.

Meer informatie: www.juegodelahora.com

In 2023 willen we jullie gaan verassen met andere projecten waar we in de afgelopen 2 jaar de basis voor hebben gelegd. Het besef breekt nu door dat ik, na twee en een half jaar, niet alleen de teleurstelling achter me heb gelaten, maar ook dat ik veel geleerd heb en er sterker ben uitgekomen. Zo werkt het!